ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Observatorii electorali vor putea monitoriza și turul doi al alegerilor locale

13:58 | 26.11.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 26 nov. /MOLDPRES/. Observatorii acreditați la primul tur de scrutin al alegerilor locale noi au dreptul să-și desfășoare activitatea și în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin, transmite MOLDPRES.

Autoritatea electorală națională a anunțat că observatorii acreditați la primul tur nu vor trebui să se înregistreze din nou la Comisia Electorală Centrală pentru a monitoriza procesul electoral.

În același timp, CEC a anunțat că pot fi acreditați și alți observatori, termenul limită pentru depunerea cererilor în vederea acreditării acestora expiră sâmbătă, 27 noiembrie.

În urma alegerilor locale noi din 21 noiembrie curent, din cele 15 localități unde s-a desfășurat scrutinul, doar în nouă s-a reușit alegerea primarului. În alte șase localități, printre care și municipiul Bălți, la data de 5 decembrie va fi organizat turul doi al alegerilor locale noi.

 

img21009093

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!