ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Igor Grosu: CSI este o platformă bună pentru consolidarea cooperării

12:35 | 26.11.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 nov. /MOLDPRES/. ”Comunitatea Statelor Independente este o platformă bună pentru consolidarea cooperării comerciale, economice și sectoriale, pentru creșterea volumului comerțului reciproc, pentru utilizarea potențialului de transport și tranzit, industrial și investițional”. Declarația a fost făcută de Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, astăzi, la deschiderea celei de-a 53-a sesiuni plenare a Adunării Interparlamentare a CSI (AIP CSI), la care a participat în format online, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

Potrivit speakerului, aceste direcții confirmă poziția Moldovei privind promovarea unei politici externe echilibrate și dezvoltarea relațiilor reciproc avantajoase cu toți partenerii externi, pornind de la interesele vitale ale cetățenilor.

”Conexiunea practică a zonelor de liber schimb ale UE și CSI este unul dintre avantajele competitive importante ale țării noastre”, a subliniat Președintele Parlamentului Republicii Moldova.

Cu ocazia participării sale la sesiunea AIP CSI, Igor Grosu s-a pronunțat în favoarea depășirii provocărilor comune, pledând pentru un nou impuls al cooperării în cadrul organizației, în deplină concordanță cu așteptările și interesele cetățenilor.

Igor Grosu a participat pentru prima dată la lucrările Adunării Interparlamentare a CSI în calitate de Președinte al Legislativului Moldovei.

În decembrie, Comunitatea Statelor Independente va marca cea de-a 30-a aniversare.

Foto: Parlament

img21009094

img21009094

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!