ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Monitorul Oficial a publicat noul Regulament de activitate a Consiliului de Administrație al CNAS

13:30 | 26.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 26 nov. /MOLDPRES/. Modificările aprobate de Guvern cu privire la aprobarea componenței nominale a Consiliului de Administrație al Casei Naționale de Asigurări Sociale (CNAS) au fost publicate în Monitorul Oficial de vineri, 26 noiembrie, transmite MOLDPRES.

Conform documentului, activitatea Consiliului se va desfășura în baza unui nou Regulament, care stabilește misiunea, modul de activitate, drepturile, obligațiile și atribuțiile acestuia.  

Consiliul CNAS va supraveghea activitatea Casei Naționale, va examina deficiențele existente în procesul de lucru și va propune, după caz, inițierea unor modificări ale cadrului normativ aferent sistemului de asigurări sociale. Consiliul se va convoca la necesitate, dar nu mai rar decât o dată în trimestru, la inițiativa președintelui Consiliului sau a directorului general al Casei Naționale, indică hotărârea.

Consiliul de Administrație al CNAS este format din 12 persoane și include reprezentanți ai Guvernului, Patronatelor, Sindicatelor și ai organizațiilor de pensionari. Președintele Consiliului este numit de Executiv.

Sursă: monitorul.gov.md

 

 

img21009098

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!