ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

19 autospeciale vor fi achiziționate pentru Inspectoratul General Situații de Urgență cu suportul Japoniei

13:44 | 26.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 26 nov. /MOLDPRES/. Un număr de 19 autospeciale de intervenție vor fi achiziționate pentru Inspectoratul General de Situații de Urgență în baza unui grant de 240 milioane de lei oferit de Guvernul Japoniei, comunică MOLDPRES.

Astăzi ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco a semnat documentele necesare pentru inițierea proiectului dintre executivele celor două țări, numit „Îmbunătățirea echipamentelor de prevenire a incendiilor”.

Potrivit șefului de la MAI, autospecialele urmează a fi cumpărate din Japonia și vor ajunge în șase regiuni ale țării, unde vor deservi circa un milion de cetățeni. 10 autospeciale sunt autoscări, celelalte 9 – autocisterne. Cantitatea și tipul autospecialelor, subdiviziunile în care vor fi dislocate acestea au fost analizate de o echipă de experți din care au făcut parte și japonezi.

„Echipă mixtă a lucrat în Republica Moldova mai mult de o lună și a vizitat practic toate subdiviziunile IGSU unde a studiat particularitățile zonale deservite de salvatori și pompieri”, a spus Revenco.

Ea a precizat că prin intermediul acestui proiect va fi crescută calitatea serviciilor acordate populației. Ministrul a adăugat că salvatorii și pompierii de la noi vor fi instruiți de specialiștii japonezi să utilizeze noile autospeciale.

Foto: Ambasada Japoniei în R. Moldova

img21009099

img21009099

img21009099

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!