ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucraina va oferi R. Moldova o cotă suplimentară de autorizaţii pentru transport marfă

14:21 | 26.11.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 26 nov. /MOLDPRES/. Ucraina a dat curs solicitării Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova de a oferi o cotă suplimentară de autorizații pentru transport marfă, relatează MOLDPRES.

„Astfel, în zilele următoare vom primi, pentru anul curent, trei mii de autorizații de tip tranzit/bilaterale şi două mii de autorizații portuare”, a anunţat astăzi vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale.

Potrivit oficialului, acesta este un rezultat imediat realizat în urma vizitei pe care a efectuat-o recent la Kiev. „Mizăm pe cooperarea deschisă și eficientă pe viitor cu omologii noștri ucraineni”, a scris Spînu.

Vicepremierul a precizat ca, în perioada 6-7 decembrie 2021, urmează să aibă loc şedința Comisiei mixte moldo-ucrainene în domeniul transportului rutier internațional, la care vor fi discutate un șir de subiecte actuale pe domeniul transportului rutier, inclusiv, definitivarea tuturor aspectelor procedurale pentru asigurarea implementării unui regim liberalizat de transport de marfă.

Foto: MIDR

 

 

img21009100

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!