ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldovagaz a transferat către Gazprom plata pentru gazele consumate în octombrie-noiembrie

16:18 | 26.11.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 26 nov. /MOLDPRES/. Societatea pe acţiuni „Moldovagaz” a anunţat în această seară că a transferat către Compania rusă „Gazprom” plata pentru gazele naturale consumate în octombrie și prima jumătate a lunii noiembrie curent, transmite MOLDPRES.

Pentru aceasta Guvernul de la Chişinău a aprobat în dimineaţa zilei o hotărâre privind alocarea mijloacelor financiare și încheierea unei tranzacții, care prevede soluționarea problemei aprovizionării neîntrerupte a consumatorilor cu gaze naturale și evitarea sistării livrării acestora.

Pentru evitarea crizei pe piața gazelor, s-a decis cesionarea către SA „Energocom” a creanțelor deținute de SA „Moldovagaz” față de SA „Termoelectrica”, create ca urmare a livrării anterioare a gazelor naturale, cu valoarea nominală totală de 1.330.621.613,66 (un miliard trei sute treizeci milioane șase sute douăzeci și una mii șase sute treisprezece lei și 66 bani). 

Decizia a intrat în vigoare astăzi, odată cu publicarea în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

img21009105

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!