ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

16:41 | 26.11.2021 Categorie: Comunicate

Secretarul de stat Vladimir Cuc a participat la reuniunea Coordonatorilor naționali ai statelor membre GUAM

Chişinău, 26 nov. /MOLDPRES/. Secretarul de stat Vladimir Cuc a participat la cea de-a 57 reuniune a Consiliului Coordonatorilor Naționali ai Organizației pentru Democrație şi Dezvoltare Economică - GUAM, care s-a desfășurat în format de videoconferință. 

Reuniunea respectivă și-a propus examinarea unui șir de subiecte prioritare de actualitate pentru cooperarea în formatul GUAM, precum și pregătirea reuniunii Consiliului miniștrilor afacerilor externe GUAM, care se va desfășura la Stockholm pe data de 2 decembrie. 

În cadrul evenimentului a fost efectuat un schimb de informații privind recentele evoluții politice din statele membre ale GUAM, discutate viziunile țărilor privind cooperarea sectorială, în special, semnarea unei convenții în domeniul consular, a unui protocol în sfera economică, precum și eforturile în vederea dezvoltării conexiunilor de transport. 

Totodată, a fost apreciat rezultatul reuniunii de inaugurare a Grupului permanent pentru comunicare strategică, care și-a propus un șir de acțiuni concrete și măsuri menite să promoveze imaginea organizației. 

„Am subliniat necesitatea consolidării și aprofundării dialogului în format GUAM+ cu partenerii externi, precum Israel și Japonia, dar și cu alte platforme de cooperare multilaterală atât internațională, cât și regională. Totodată, a fost reiterat angajamentul Republicii Moldova de sprijin în avansarea cooperării în acest format, în contextul preluării Președinției în exercițiu a GUAM de către statul nostru pe parcursul anului viitor”, a menționat secretarul de stat Vladimir Cuc în discurs.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!