ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful statului: Vom schimba radical practicile care împiedică oamenii să-și dezvoltate onest afacerile

17:34 | 26.11.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 nov. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat ieri cu 15 antreprenori care, după mai mulți ani de străinătate, au revenit acasă și au deschis afaceri în Moldova. Ei au reușit acest lucru prin intermediul investițiilor proprii și cu ajutorul oferit de Programul PARE 1+1, sprijinit de stat, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

Șefa statului le-a ascultat istoriile și a discutat despre problemele cu care se confruntă acești oameni, care prin investițiile lor creează noi locuri de muncă și contribuie la dezvoltarea comunităților în care trăiesc. Ei au precizat că cel mai greu le vine în relația cu statul și cu unele instituții publice care nu înțeleg rolul sectorului privat. „I-am asigurat că vom schimba din temelie practicile care împiedică oamenii să-și dezvoltate afacerile în mod onest - și acesta este mesajul meu pentru toți moldovenii care doresc să se întoarcă în țară și să-și clădească aici viitorul. Vă așteptăm acasă. Moldova are nevoie de voi, părinții și copiii voștri vă simt lipsa”, le-a spus Președinta Maia Sandu.

Potrivit Președintei, statul trebuie să le vină în ajutor, iar guvernarea este determinată să creeze un mediu de afaceri prietenos cu businessul pentru toată lumea - și cei de acasă, și cei care se gândesc să revină la baștină. „Vom extinde programele de sprijin pentru afacerile mici și mijlocii. Doar așa vom crește economia”, a menționat Maia Sandu.

Foto: Președinție

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!