ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până pe 15 ianuarie 2022

19:04 | 26.11.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 nov. /MOLDPRES/. Starea de urgență în sănătate publică, în Republica Moldova, se prelungește până în data de 15 ianuarie 2022. Decizia a fost aprobată astăzi, în ședința Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), prezidată de premierul Natalia Gavrilița, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Membrii CNESP au constatat că situația epidemiologică se menține extrem de îngrijorătoare la nivel național. Astfel, în perioada 15-21 noiembrie, au fost înregistrate 5.391 cazuri de îmbolnăvire cu virusul Sars-CoV-2, dintre care 80% în rândul persoanelor nevaccinate. De asemenea, acoperirea vaccinală națională cu schemă completă este sub 27%.

Conform datelor Centrului European de Control al Bolilor, în majoritatea țărilor din regiunea europeană situația epidemiologică prin COVID-19 în prezent se deteriorează, fiind înregistrată o creștere a rapidă a numărului de cazuri noi. Țările cu o rată de vaccinare redusă sunt cel mai grav afectate.

Astfel, membrii CNESP au decis să mențină restricțiile actuale la nivel național, cu posibilitatea de revizuire a acestora în funcție de evoluția situației epidemiologice.

Totodată, conform deciziei aprobate astăzi de CNESP, studenții din învățământul profesional tehnic și cel superior vor avea posibilitatea să susțină examenele cu prezența fizică, în cazul în care în localitate se atestă prag de alertă portocaliu.

Hotărârea nr. 65 din 26 noiembrie 2021 poate fi descărcată aici: https://bit.ly/3DVzcJ5

Foto: Guvern

img21009112

img21009112

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!