ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinta Maia Sandu a transmis un mesaj de felicitare agricultorilor

14:19 | 28.11.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 nov. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat un mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Lucrătorului din Agricultură și Industria de Prelucrare, marcată astăzi, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

„Transmit un omagiu și gânduri de recunoștință tuturor celor care lucrează pământul. Dacă, astăzi, ne putem bucura de o bucată de pâine pe masă, este datorită efortului și sacrificiului Dumneavoastră”, se spune în mesaj.

Potrivit șefei statului, oamenii din multe țări știu și apreciază gustul merelor și prunelor din Republica Moldova, nucile noastre pot fi găsite pe rafturile celor mai mari magazine europene, iar vinurile câștigă medalii la cele mai importante concursuri mondiale. Dar, menționează Președinta, pentru a păstra acest renume de țară agrară, pe care Republica Moldova l-a câștigat de ani buni, și a-l face să lucreze în beneficiul țării, trebuie să modernizăm sectorul agricol. „Să investim în tehnologii, pentru a face agricultura mai durabilă și mai rezistentă la schimbarea climei, și să creștem industria de prelucrare pentru a răspunde nevoilor agricultorilor”, afirmă Maia Sandu.

Procesul de modernizare a agriculturii nu va fi un proces simplu nici pentru stat, nici pentru fermieri, precizează șeful statului, fiind nevoie și de investiții, și de oameni dedicați pentru a reuși. „Este singura cale pentru a avea o agricultură care să răspundă standardelor actuale de calitate, să exporte pe marile piețe ale lumii, iar astfel să fie mai profitabilă și să asigure bunăstarea angajaților săi. Sunt convinsă că putem să parcurgem acest drum împreună”, a declarat Președinta Maia Sandu în mesajul adresat cu ocazia Zilei Lucrătorului din Agricultură și Industria de Prelucrare.

Foto: Președinție

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!