ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consumul de gaze pentru luna octombrie va fi recalculat

12:47 | 29.11.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 29 nov. /MOLDPRES/. Societatea pe acțiuni „Moldovagaz” a anunţat astăzi că Direcția securitate corporativă din cadrul întreprinderii a dezvăluit numeroase fapte de supraevaluare artificială a consumului de gaze naturale în luna octombrie a anului curent, prevenind astfel pierderi financiare semnificative pentru companie pe fundalul majorării tarifelor în noiembrie, transmite MOLDPRES.

„În timpul auditului, s-a dovedit că unii dintre angajații întreprinderilor de distribuție a gazelor, folosindu-și statutul de serviciu, în interesele financiare personale au inclus zeci de mii de metri cubi de gaz în baza de date și, ca urmare, în facturare, care nu au fost consumate în realitate. Ca urmare, acest fapt ar putea duce la discrepanțe pronunțate în bilanțul gazelor naturale la nivel de țară”, indică Moldovagaz.

Conform sursei citate, în prezent se recalculează consumul de gaze naturale în luna octombrie pentru a factura volumele reale. „Ancheta de serviciu continuă, iar persoanele responsabile pentru introducerea datelor eronate vor fi pedepsite corespunzător”, conform Moldovagaz.

SA „Moldovagaz” îndeamnă consumatorii să transmită datele exacte ale contoarelor, ceea cea poate fi făcut printr-un apel telefonic, prin intermediul aplicațiilor Viber, ChatBot și Telegram, serviciul „Cabinetul personal al consumatorului” sau la sediile companiilor de distribuție a gazelor naturale.

Foto: ria.ru

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!