ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un drum naţional din nordul ţării va fi reabilitat până în primăvara anului 2022

17:29 | 29.11.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 29 nov. /MOLDPRES/. Conducerea Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) a inspectat astăzi lucrările de reabilitare a drumului național R6 Chișinău – Orhei – Bălți (centura de ocolire a oraşului Sângerei şi segmentul Prepelița – Sărătenii Vechi) și pregătirea șantierului cu semnalizarea rutieră corespunzătoare pentru sezonul de iarnă 2021-2022. Proiectul urmează să fie finalizat în primăvara anului viitor, transmite MOLDPRES

Potrivit ASD, lucrările de reabilitare a drumului național sunt divizate în două loturi cu o lungime totală de circa 30 km și înregistrează un progres de execuție de peste 70% pe primul lot și peste 27% pe al doilea. Antreprenorul execută în prezent lucrări de așternere a stratului de bază de beton asfaltic și a stratului vegetal, instalare a bordurilor, executare a șanțurilor laterale și reparație a podurilor.

“Am atenționat antreprenorul să pună accent pe lucrările de întreținere a tronsoanelor de drum în reparație și organizarea șantierelor, prin instalarea indicatoarelor de limitare a vitezei, executarea marcajului temporar, în scopul asigurării siguranței rutiere, în special în perioada de iarnă”, a explicat directorul general interimar al ASD, Sergiu Bejan.

Proiectul are o valoare de circa 36 milioane de euro, alocați Guvernului Republicii Moldova de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. „Antreprenorul urmează să finalizeze integral lucrările contractuale până în luna martie a anului 2022”, indică ASD.

Foto: ASD

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!