ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Municipiul Chișinău se pregătește pentru venirea iernii

10:11 | 30.11.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Primăria Chișinău a achiziționat încă zece autovehicole pentru deszăpezirea drumurilor, transmite MOLDPRES.

Șeful Direcției generale locativ-comunale și amenajare, Ion Burdiumov, a anunțat la ședința on-line de astăzi a serviciilor municipale că licitația pentru achiziționarea a zece mașini de tip Hako a fost finalizată iar autovehicolele vor fi livrate în această săptămână către direcția pe care o conduce.

Este cea de a treia licitație pentru procurarea echipamentului de deszăpezire a drumurilor pe care a desfășurat-o Direcția locativ-comunală și amenajare în anul curent. În 2021 această subdiviziune a mai procurat: cinci furgonete basculante pentru evacuarea zăpezii și tractoare dotate cu remorcă, lame și perii.

Împreună cu cele zece mașini de tip Hako dotate cu lame și perii, procurate recent, subdiviziunea municipalității dispune în total de: 24 mașini Hako City Master, dotate cu mecanisme de deszăpezire, lamă, perie și sărăriță; 22 tractoare MTZ cu mecanisme de curățare, lamă și perie; 5 tractoare LSR 60 cu lamă și perie; 15 tractoare LSXR 50 cu lamă și perie; 5 mini-încărcătoare cu lamă-plug, perie și sărărițe; 10 furgonete basculante pentru curățarea staților de așteptare, a platformelor de depozitare a deșeurilor.

De asemenea, pentru combaterea poleiului și deszăpezirea trotuarelor, aleilor, străzilor și curților blocurilor de locuințe, Direcția locativ-comunală dispune de un stoc de cca 1 200 tone de sare și 10 tone material antiderapant lichid - clorură de calciu. 

Foto: zakupka.com

img21009171

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!