ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Angajați MAI au fost reținuți pentru contrabandă cu mărfuri de 1,5 mln lei

12:45 | 30.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Angajați MAI au fost reținuți pentru contrabandă cu mărfuri de 1,5 milioane lei, de la piața „KM7”. Aceștia vor fi cercetați penal și pentru contrabandă cu droguri, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Vamal, ca urmare a expertizării mărfurilor introduse în țară ilegal au fost depistate și droguri în valoare de 200 mii de lei.

Astfel, oamenii legii vor fi cercetați și pentru contrabandă cu droguri, cauza fiind conexată la dosarul penal de bază.

La începutul lunii curente Serviciul Vamal și Serviciul de Informații și Securitate, în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, au reținut mai mulți angajați MAI suspectați de contrabandă cu mărfuri. Acestea erau introduse în țară prin regiunea transnistreană și depozitate în localități din Zona de Securitate. De aici, bunurile erau preluate de alți membri ai grupării infracționale, care le transportau pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale ale Moldovei, cu utilizarea plăcuțelor de înmatriculare false și prin eludarea posturilor vamale interne de control.

Foto: MAI

img21009176

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!