ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cooperarea dintre R. Moldova, Ucraina și Georgia și perspectivele europene ale celor trei state au fost discutate la Bruxelles

15:57 | 30.11.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Premierul Natalia Gavrilița a avut, în  dimineața zilei de astăzi, la Bruxelles, o întâlnire de lucru în comun cu prim-ministrul Georgiei, Irakli Garibashvili, și cel al Ucrainei, Denys Shmyhal, în cadrul vizitei celor trei premieri la Bruxelles în formatul Trio Asociat, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Evenimentul își propune să reconfirme mesajul consolidat al Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei, și să  asigure sprijin pentru un dialog aprofundat între instituțiile europene și partenerii asociați în ajunul Summitului Parteneriatului Estic.  

Cei trei premieri au convenit asupra a noi oportunități de dialog politic și cooperare sectorială în cadrul Declarației Politice a Summitului Parteneriatului Estic din decembrie curent. 

De asemenea, au fost discutate oportunitățile de dezvoltare a relațiilor de parteneriat între cele trei state, promovarea dialogului cu UE, asigurarea unei mai bune coordonări dar și valorificarea în comun a instrumentelor oferite în cadrul Planului Economic și de Investiții al UE pentru statele PaE.

Foto: Guvern

img21009196

img21009196

img21009196

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!