ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Natalia Gavrilița și omologii săi din Georgia și Ucraina au avut o întrevedere cu Președintele Consiliului European

18:58 | 30.11.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, alături de omologii săi din Ucraina, Denys Shmyhal, și Georgia, Irakli Garibashvili, a avut, la Bruxelles, o întrevedere cu Charles Michel, Președintele Consiliului European, în vederea reconfirmării mesajului politic comun în ajunul Summitului Parteneriatului Estic, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Cei trei prim-miniștri ai Trio Asociat au prezentat Președintelui Consiliului European obiectivele comune de cooperare atât în perioada de până la Summit-ul PaE din decembrie, cât și după acest eveniment. 

În context, un subiect aparte l-a constituit pregătirea pentru summit și negocierile asupra Declarației Comune. Natalia Gavrilița a menționat că evenimentul este de o importanță majoră pentru Republica Moldova și și-a exprimat încrederea că acesta va impulsiona și va avansa dialogul cu țările din PaE pe mai multe domenii – digitalizare, energie, conectivitate, precum și gestionarea situației epidemiologice.   

În mod particular, șefa Guvernului de la Chișinău a subliniat necesitatea prioritizării domeniilor ce pot avea impact direct asupra cetățenilor și care, în același timp, au potențialul să apropie Moldova de UE, de exemplu, reducerea tarifelor de roaming între UE și partenerii din PaE, aderarea la Zona unică de plăți în euro (SEPA) și alte domenii. 

În perioada 29 noiembrie - 1 decembrie, premierul Natalia Gavrilița se află într-o vizită oficială la Bruxelles.

Foto: Guvern

img21009203

img21009203

img21009203

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!