ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucraina a acordat o cotă suplimentară de autorizații pentru transportatorii din Republica Moldova

09:28 | 01.12.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. Republica Moldova a primit din partea Ucrainei un contingent suplimentar de autorizații pentru transport, valabile în anul curent. Acesta este un rezultat al negocierilor purtate de către vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, cu omologul său ucrainean, Oleksandr Kubrakov, în cadrul vizitei din noiembrie a oficialului moldovean la Kiev, transmite MOLDPRES.

În acest context, Agenția Națională Transport Auto informează operatorii de transport rutier că a fost primit un contingent suplimentar de autorizații pentru anul curent, constituit din trei mii de autorizații pentru transportul bilateral/tranzit și două mii de autorizații pentru transportul culturilor cerealiere cu destinația portul Reni (portuare).

Autorizațiile acordate de către partea ucraineană sunt valabile până la 31 ianuarie 2022.

În perioada 6-7 decembrie 2021, urmează să aibă loc şedința Comisiei mixte moldo-ucrainene în domeniul transportului rutier internațional, la care vor fi discutate un șir de subiecte actuale pe domeniul transportului rutier, inclusiv, definitivarea tuturor aspectelor procedurale pentru asigurarea implementării unui regim liberalizat de transport de marfă.

Foto: ae.linkedin.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!