ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un grup de investitori din Italia se află într-o vizită de studiu în UTA Gagauz-Yeri

11:40 | 01.12.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. Guvernatorul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, s-a întâlnit astăzi cu un grup de investitori din Italia care se află într-o vizită de studiu în regiune, transmite MOLDPRES.

Antreprenorii studiază potențialul economic al autonomiei în domeniul eficienței energetice, agriculturii, construcțiilor și cel imobiliar, externalizării proceselor de afaceri și sectorului IT.

În cadrul întâlnirii, Irina Vlah a relatat oamenilor de afaceri din Italia despre posibilitățile platformelor industriale din Comrat și Ceadâr-Lunga, precum și ale zonei antreprenoriatului liber "Valkaneș". "Autoritățile autonomiei oferă investitorilor o serie de programe și beneficii și sunt gata să sprijine crearea de noi întreprinderi la toate etapele formării", a spus Vlah.

Bașcanul a menționat, de asemenea, că investitorii nu vor avea dificultăți în căutarea de personal calificat, deoarece în regiune sunt implementate o serie de programe și proiecte pentru formarea specialiștilor tehnici în domeniul ingineriei și IT.

În cadrul vizitei de studiu în UTA Gagauz-Yeri, grupul de investitori din Italia se va întâlni, de asemenea, cu antreprenori din regiune în formatul B2B și vor vizita siturile industriale din autonomie.

Foto: gagauzia.md

img21009217

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!