ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a început tipărirea buletinelor de vot pentru turul doi al alegerilor locale noi din 5 decembrie

11:45 | 01.12.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală a început tipărirea buletinelor de vot pentru turul doi al alegerilor locale noi, stabilit pentru data de 5 decembrie. Pentru cele șase localități vor fi tipărite 115 931 de buletine de vot, transmite MOLDPRES.

Pentru alegerea primarului municipiului Bălți vor fi tipărite 102 105 buletine de vot, dintre care 51 988 în limba română și 50 117 în limba rusă.

Pentru alegerea primarilor în celelalte cinci localități urmează a fi tipărite, în total, 13 826 de buletine de vot, din care 10 215 în limba română și 3 611 în limba rusă.

Toate buletinele de vot vor avea aceleași dimensiuni: lungimea de 128 mm și lățimea de 140 mm. Diferența o face culoarea: pentru alegerea primarului municipiului Bălți buletinele vor fi de culoare violet, pentru celelalte localități - de culoare roz.

Prețul unui buletin de vot pentru alegerea primarului municipiului Bălți este de 0,18 lei, iar a unui buletin de vot pentru alegerea primarilor în celelalte localități este de 0,39 lei. Valoarea totală a tirajului de buletine este de 23 771,04 lei.

Duminică, 5 decembrie, în municipiul Bălți și alte cinci localități rurale va avea loc cel de-al doilea tur al alegerilor locale noi.

Foto: CEC

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!