ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Antrenorul Roberto Borodin pleacă de la conducerea naționalei de fotbal

12:01 | 01.12.2021 Categorie: Sport

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. Federația Moldovenească de Fotbal nu a reînnoit contractul cu antrenorul Roberto Borodin. Acestuia i-a expirat contractul la 30 noiembrie și pleacă din Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Borodin a fost cel de al 14-lea antrenor al selecționatei de fotbal a Republicii Moldova. El a debutat pe banca tehnică a Naționalei pe 25 martie, la Chișinău, contra reprezentativei din Insulele Feroe, scor 1-1.

Statistica a arătat că din cele 12 partide de fotbal jucate sub cârma lui, echipa națională de fotbal a înregistrat o singură victorie, un egal și zece înfrângeri, selecționata moldoveană înregistrând un golaveraj trist: 6-32.

Borodin a adresat un mesaj suporterilor moldoveni, afirmând că a apreciat pasiunea caldă și sinceră a microbiștilor. ”După un an de muncă, experiența mea de antrenor al Naționalei Moldovei se încheie astăzi. Aș dori să salut și să mulțumesc tuturor suporterilor care au fost foarte călduroși cu echipa și cu mine. Ca străin, ca italian, am putut să apreciez multe aspecte din frumoasa voastră țară și pot să confirm că îmi place pasiunea caldă, directă și sinceră pentru fotbal a suporterilor moldoveni. Ne-ați fost mereu aproape, onorând valorile și culorile moldovenești. Vă salut cu afecțiune!”, a declarat Roberto Bordin pentru fmf.md.

Selecționata de fotbal a Republicii Moldova s-a clasat pe ultimul loc, șase, în grupa F de calificare pentru Campionatul Mondial de fotbal din Qatar 2022, înregistrând un singur punct  la activ. 

Foto: fmf.md

img21009222

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!