ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Termoelectrica are un nou director general interimar

12:26 | 02.12.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 2 dec. /MOLDPRES/. Societatea pe acțiuni „Termoelectrica” va fi condusă de un nou director general interimar. Este vorba de Vasile Leu, doctor în științe tehnice, cu  o experiență de aproape 25 de ani de activitate. Noua conducere a fost prezentată echipei astăzi, de către directorul general al Agenției Proprietății Publice (APP), Eugeniu Cozonac, și de președintele Consiliului întreprinderii, Sergiu Chicu, transmite MOLDPRES.

Șeful APP a urat succes directorului general interimar și l-a încurajat să promoveze transparența, eficiența și obiectivitatea. 

„Sper ca noul director interimar să producă schimbări care să sporească eficiența instituției, dar și a colectivului. Prioritatea pe care trebuie să se pună accent este eliminarea fenomenului de corupție la toate nivele. Vă încurajez să adoptați principii de transparență, să promovați valori noi și un management corporativ exemplar. Probabil că voi, echipa care lucrați aici, constituiți împreună secole întregi de muncă și experiență profesională. Sunteți cei care creați atmosfera caldă și plăcută din casele cetățenilor. Iată de ce e important să acordăm atenție acestui sector atât de important pentru țara noastră”, a subliniat Eugeniu Cozonac.

La rândul său, Vasile Leu a declarat că va pune accent pe câteva idei de bază, cum ar fi: funcționalitatea și solvabilitatea întreprinderii, conlucrarea cu autoritățile centrale și locale, dar și gestionarea eficientă a datoriilor acumulate pentru consumul de gaze naturale.

Licențiat în urbanism și arhitectură, doctor în științe tehnice, Vasile Leu are o experiență de circa 25 de ani în domeniul energetic. Acesta a activat anterior ca inginer coordonator al Laboratorului dirijarea proceselor termice prin metode electrice, apoi a fost șef adjunct al Direcției principale Termoenergetică a Ministerului Energeticii. În perioada 2003-2014 a deținut funcția de director tehnic la Societatea pe Acțiuni „Termocom”, iar din 2014 și până în prezent a fost șef de secție în Departamentul gaze naturale și energie termică al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică.

Foto: APP 

img21009256

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!