ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Natalia Gavrilița a purtat un dialog cu delegația Parlamentului European

14:25 | 02.12.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 dec. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Natalia Gavrilița s-a întâlnit astăzi cu membrii delegației UE la Comitetul Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, eurodeputații Siegfried Mureșan, Ramona Strugariu, Gheorghe-Vlad Nistor și Maria Grapini, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Șefa Cabinetului de miniștri a menționat sprijinul constant al Parlamentului European în realizarea agendei de transformare a țării și promovarea parcursului european al Moldovei și a subliniat importanța componentei parlamentare a relațiilor dintre UE și țara noastră. În mod special, Natalia Gavrilița a mulțumit pentru asistența acordată în contextul crizei energetice, accentuând că suportul UE, inclusiv sprijinul financiar, rămâne esențial pentru modernizarea Republicii Moldova. Totodată, prim-ministrul a reiterat angajamentul Guvernului cu privire la reforma justiției și combaterea corupției, precum și referitor la îmbunătățirea climatului investițional, inclusiv prin reducerea birocrației și poverii administrative. 

În cursul întrevederii, șeful delegației, Siegfried Mureșan, a reconfirmat disponibilitatea Parlamentului European de a susține țara noastră în procesul de implementare a reformelor și de integrare europeană. 

Foto: Guvern

img21009262

img21009262

img21009262

img21009262

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!