ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cea de-a X-a Reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere R. Moldova – UE a avut loc la Chișinău

15:19 | 02.12.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 2 dec. /MOLDPRES/. Legislativul Republicii Moldova a găzduit astăzi cea de-a X-a Reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, comunică MOLDPRES.

Evenimentul a fost coprezidat de europarlamentarul Siegfried Mureșan, președintele delegației Legislativului European și Mihail Popșoi, vicepreședinte al Parlamentului Moldovei. Subiectele abordate la Chișinău au vizat evoluția privind Acordul de Asociere R. Moldova – UE, reforma justiției, securitatea energetică, dezvoltarea economică, situația epidemiologică, dar și situația din raioanele din stânga Nistrului.

Vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi a mulțumit Uniunii Europene pentru sprijinul acordat țării noastre pe mai multe dimensiuni, în special, lupta cu pandemia de COVID-19, depășirea crizei energetice, precum și realizarea reformelor.

”Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană este o prioritate. Este extrem de important să valorificăm colaborarea cu UE, astfel ca cetățenii țării noastre să aibă acces la standarde înalte de viață, să trăiască în siguranță și stabilitate”, a opinat Popșoi.

Siegfried Mureșan a anunțat că următoarea, cea de-a XI-a reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – UE va avea loc la Bruxelles, la începutul anului 2022. El a reiterat deschiderea UE în procesul de reformare și modernizare a Moldovei.

La discuții au participat reprezentanții fracțiunilor parlamentare, președinții Comisiilor permanente, precum și reprezentanți ai unor ministere.

Foto: Parlament

img21009264

img21009264

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!