ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației moldovenești a participat la reuniunea Comitetului miniștrilor de Externe ai statelor GUAM

18:14 | 02.12.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 dec. /MOLDPRES/. Șeful diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu a participat la reuniunea Comitetului Miniștrilor Afacerilor Externe ai Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică – GUAM, care s-a desfășurat la Stockholm (Suedia) în marja ministerialei OSCE, relatează MOLDPRES. 

Biroul de presă al MAEIE a comunicat agenției că reuniunea a constituit un cadru propice evaluării realizărilor GUAM în exercitarea priorităților stabilite și a oferit participanților posibilitatea de a efectua un schimb de opinii cu privire la perspectivele consolidării cooperării dintre statele membre și asupra altor subiecte relevante pentru agenda organizației. 

„Am exprimat colegului meu georgian David Zalkaliani aprecierea pentru activitatea și eforturile depuse în realizarea obiectivelor trasate în exercitarea mandatului Președinției din anul curent, în pofida constrângerilor cauzate de pandemie”, a spus ministrul Nicu Popescu. 

În cadrul evenimentului, a fost reafirmat angajamentul Republicii Moldova pentru promovarea unei abordări orientate spre dezvoltarea și implementarea proiectelor regionale, cu impact direct pentru economiile statelor membre, în contextul preluării de către Moldova a Președinției în exercițiu GUAM, în anul 2022. 

„Mandatul Președinției țării noastre va coincide cu aniversarea a 25 de ani ai acestui format de cooperare regională, prilej oportun pentru organizarea diferitelor evenimente, pentru a spori vizibilitatea organizației și a revitaliza dinamica dialogului în acest format”, a punctat Nicu Popescu.

În perioada 1-3 decembrie, vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, participă la cea de-a 28-a reuniune anuală a Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), care se desfășoară în orașul Stockholm, Suedia, țară care deține președinția în exercițiu a organizației.

Foto: MAEIE

img21009272

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!