ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova și Norvegia vor coopera în vederea sporirii rezilienței energetice a țării noastre

18:31 | 02.12.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 dec. /MOLDPRES/. În marja reuniunii Consiliului ministerial al OSCE de la Stockholm, vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și integrării Europene a discutat cu ministrul Afacerilor Externe al Norvegiei, Anniken Huitfeldt, despre relațiile moldo-norvegiene și asistența pentru dezvoltare acordată Republicii Moldova, informează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

În cadrul întrevederii oficialii au trecut în revistă principalele obiective ale cooperării bilaterale moldo-norvegiene, fiind evidențiată importanța consolidării dialogului politic și comercial-economic. 

„În mod particular ne-am referit la modalitățile de cooperare în vederea sporirii rezilienței energetice a țării noastre”, a spus ministrul Nicu Popescu. 

Totodată, ministrul de Externe al Norvegiei Anniken Huitfeldt și-a exprimat deschiderea pentru continuarea dialogului politic bilateral și a confirmat disponibilitatea de a susține agenda de reforme asumată de guvernul de la Chișinău.

Foto: MAEIE

img21009273

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!