ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu: „Trebuie să construim o societate care prețuiește și practică sportul prin acțiuni concrete”

20:03 | 02.12.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 dec. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi la ceremonia de înmânare a diplomelor pentru sportivii și antrenorii ce ne-au reprezentat țara la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Tokyo în vara acestui an. La competiție tinerii noștri sportivi au reușit să obțină performanțe remarcabile - o medalie de bronz și 12 locuri de frunte, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Șefa statului a apreciat curajul lor și dedicația de care au dat dovadă. „Ei sunt un exemplu și o sursă de inspirație pentru tânăra generație, dar și ambasadori ai Moldovei în toată lumea”, a declarat Maia Sandu la ceremonia de înmânare a diplomelor.

Potrivit Președintei Maia Sandu, activitatea fizică și sportul sunt catalizatori ai schimbării sociale pentru dezvoltare, însă țara noastră dispune de resurse limitate, iar asta ne obligă să alocăm cu grijă resursele pe care le avem. „Trebuie să investim în sport, ca să construim o societate care prețuiește și practică sportul nu declarativ, ci prin acțiuni concrete. Vrem să creăm condiții pentru creșterea viitorilor campioni din rândul tinerilor din țara noastră. Putem face acest lucru împreună”, a mai menționat șefa statului.

Foto: Președinție

img21009276

img21009276

img21009276

img21009276

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!