ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Opera Națională va prezenta un spectacol de Giuseppe Verdi

08:33 | 03.12.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 3 dec. /MOLDPRES/. Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” va prezenta duminică, 5 decembrie, la ora 17.00, opera ”Traviata” de Giuseppe Verdi, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, libretul este semnat de Francesco Maria Piave, după romanul "Dama cu Camelii" de Alexandre Dumas – fiul. Conducerea muzicală: Alfred Gherșfeld. Premiera mondială a avut loc pe 6 martie 1853, la Teatrul ”La Venice” din Veneția.

În aceeași zi, la ora 18.30, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” va oferi publicului  spectacolul ”Iosif și amanta sa” de Val Butnaru, în regia lui Petru Vutcărău.

Tot sâmbătă, la 18.30, Teatrul Național  ”Satiricus I.L. Caragiale” își așteaptă publicul la spectacolul  ”Doctor de femei” de Georges Feydeau, în regia lui Alexandru Grecu. Piesa este o comedie intrigantă despre infidelitatea conjugală, un subiect captivant, dintotdeauna actual în societate, care le dă mult de gândit bărbaților afemeiați.

Teatrul ”Luceafărul” readuce în scenă, în aceeași zi, la ora 18.30, spectacolul ”Tata” de Dumitru Matcovschi, în regia lui Slava Sambriș. Este un spectacol despre acceptarea istoriei, o istorie pe care mulți vor s-o șteargă cu radiera, de parca nu ar fi existat, despre victimele unui regim totalitar, traumatizate de război, regim care a spălat creierul uman, dar nu și rădăcinile acestuia.

Pe 5 decembrie, la ora 19.00, Teatrul ”Geneza Art” va prezenta premiera spectacolului  ”3 + Cristina pe frecvența iubirii”, adaptat de Daniela Burlaca, după un scenariu de film. Spectacolul este o istorie a trei bărbați, foști colegi de școală, care au rămas prieteni în viață și care au format o tradiție de-a lungul anilor de a se aduna regulat la un pahar de vorbă. După aproape 20 de ani de la absolvire, cei trei o vor revedea pe cea de care au fost îndrăgostiți. Cum vor reacționa eroii și cum va fi împărțit mărul discordiei, urmează să aflați, cunoscându-le secretele tăinuite după cortina anilor.

img21009278

img21009278

img21009278

img21009278

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!