ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a operat remanieri de cadre în sistemul diplomatic al ţării

09:22 | 03.12.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 3 dec. /MOLDPRES/. Membrii Cabinetului de miniștri, reuniți astăzi în ședință, au acceptat numirea ex-prim-ministrului interimar Aureliu Ciocoi  în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Germania şi prin cumul în Regatul Danemarcei, transmite MOLDPRES.

La fel, în şedinţa de astăzi, miniştrii au votat pentru rechemarea din această funcţie a lui Oleg Serebrean, în legătură cu expirarea mandatului.

În ședința din 3 decembrie, Executivul a aprobat şi revocarea lui Eugen Revenco din funcţia de ambasador al ţării noastre în Franţa, cu numirea în acest post a Corinei Călugăru.

De asemenea, Dmitri Croitor, ambasador al Republicii Moldova în Turcia, va conduce şi misiunea diplomatică a ţării noastre în Regatul Haşemit al Iordaniei, cu sediul la Ankara. 

Foto simbol

img21009280

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!