ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Orașul Ungheni s-a alăturat campaniei de activism împotriva violenței în bază de gen

11:40 | 03.12.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 3 dec. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Ungheni s-a alăturat Campaniei „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”, pentru a atenționa, alături de alți factori comunitari, asupra problemei violenței împotriva femeilor și copiilor, precum și pentru o mobilizare cât mai amplă pentru eliminarea acestui lagel din societate, transmite MOLDPRES.

La Ungheni, Campania a fost inaugurată printr-o discuție publică privind rolul autorităților locale în combaterea violenței împotriva femeilor la nivel local, eveniment ce face parte din proiectul „EVA - Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană.

De asemenea, Grupul Voluntari Pro Ungheni a organizat un flashmob, pentru a sensibiliza cetățenii cu privire la violența împotriva femeilor. 

„Deoarece tema campaniei este: „Colorează lumea în oranj: elimină violența împotriva femeii acum”, tinerii ungheneni au făcut ca oranjul să fie prezent și în flashmobul lor”, indică Primăria Ungheni. Totodată, în aceste zile, Primăria lucrează asupra bugetului pentru 2022 şi susţine că „acordă atenție sporită integrării dimensiunii de gen în acest document strategic, pentru a satisface necesitățile tuturor grupurilor de cetățeni și a elimina stereotipurile de gen care mai persistă”.

Este pentru al doilea an consecutiv, când Primăria Ungheni se alătură Campaniei „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”. În anul precedent, pentru a lansa un semnal foarte clar privind necesitatea eliminării violenței contra femeilor, Scuarul „Grigore Vieru” din centrul municipiului a fost iluminat, timp de o lună, în oranj.

Campania internațională „16 zile de combatere a violenței în bază de gen” se desfășoară anual în perioada 25 noiembrie - 10 decembrie, începând cu anul 1991.

Foto: Primăria Ungheni

img21009290

img21009290

img21009290

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!