ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a aprobat noua componență a Consiliului Audiovizualului

12:21 | 03.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 3 dec. /MOLDPRES/. Parlamentul a aprobat astăzi numirea a şapte persoane în funcția de membru al Consiliului Audiovizualului (CA). Este vorba de Orest Dabija, Larisa Turea, Tatiana Crestenco, Ruslan Mihalevschi, Liliana Vițu-Eșanu, Ana Gonța, Eugeniu Rîbca, numiți în funcție pe un termen de șase ani, cu votul a 86 de deputați, transmite MOLDPRES.

Trei dintre candidați au fost propuși de fracțiunile parlamentare, cu respectarea reprezentării proporționale a majorității și opoziției. Astfel, candidaturile lui Orest Dabija și a Larisei Turea au fost propuse de Fracțiunea ”Partidul Acțiune și Solidaritate”. Totodată, Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a propus-o pe Tatiana Crestenco în funcția de membru al CA.

Candidatura lui Ruslan Mihalevschi a fost propusă de președintele Republicii Moldova, iar a Lilianei Vițu-Eșanu – de Guvern.

Organizațiile societății civile au propus în funcția de membru al Consiliului Audiovizualului doi candidați – Ana Gonța și Eugeniu Rîbca.

Potrivit legislației, Consiliul Audiovizualului este format din șapte membri, unul propus de Președinte, unul de Guvern, trei propuși de fracțiunile parlamentare, cu respectarea reprezentării proporționale a majorității și a opoziției parlamentare, și doi membri propuși de organizațiile societății civile.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!