ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciile publice vor fi modernizate

13:33 | 03.12.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 3 dec. /MOLDPRES/. Un proiect de lege ce prevede modernizarea serviciilor publice a fost votat în primă lectură de Legislativ, comunică MOLDPRES.

Documentul a fost prezentat de Iurie Țurcanu, viceprim-ministru pentru Digitalizare, care a precizat că scopul documentului constă în crearea cadrului juridic pentru sistemul de prestare a serviciilor publice care să asigure accesibilitatea, calitatea și eficiența, dar și echilibrul între așteptările beneficiarilor și interesul public.

Printre obiectivele inițiativei este organizarea și prestarea eficientă a serviciilor publice cetățenilor și mediului de afaceri, dar și reducerea sarcinilor administrative inutile și utilizarea economică a mijloacelor bugetare.

Un element nou este diversificarea modalităților prin care poate fi obținut un serviciu public. Astfel, serviciile publice vor fi prestate în mod prioritar la distanță, fapt important în special pentru cetățenii aflați peste hotare, dar și în contextul pandemic. Totodată, persoanele care nu au posibilitatea să acceseze serviciile în format electronic vor putea apela la centrele multifuncționale din municipiile și centrele raioanele din țară. 

Pentru a deveni lege proiectul urmează a fi aprobat în lectura a doua, finală.

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!