ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinta Maia Sandu a participat la discuțiile publice despre pregătirea unui Program național de împădurire

13:39 | 03.12.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 dec. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi, la invitația Ministerului Mediului, la o discuție publică dedicată împăduririi, care este o prioritate a țării noastre, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Participanții la eveniment au vorbit despre pregătirea unui Program național de împădurire, care prevede creșterea suprafeței pădurilor din țara noastră cu cel puțin 100.000 de hectare. „Implementarea programului este o parte importantă a eforturilor Republicii Moldova de a reduce efectele schimbărilor climatice și de a trece la un model de dezvoltare economică mai durabil. Contăm pe sprijinul partenerilor de dezvoltare în acest efort”, a menționat președinta Maia Sandu în discursul rostit la evenimentul „Acțiuni comune de împădurire a Moldovei”.

Șefa statului a accentuat că soluțiile pentru problemele ecologice pot fi găsite în abordări comune și eforturi solidare, în beneficiul tuturor cetățenilor. „Restabilind pădurile Moldovei, putem opri eroziunea solurilor și alunecările de teren, putem restabili calitatea aerului și accesul la apă potabilă în țară, și putem lăsa generațiilor viitoare o țară mai verde și mai sănătoasă”, a punctat Maia Sandu.

La finalul evenimentului, șefa statului, alături de echipa de la Ministerul Mediului și de reprezentanții corpului diplomatic, a participat la plantarea puieților de stejar în Rezervația Științifică „Codrii”.

Foto: Președinție

img21009306

img21009306

img21009306

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!