ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANRE a intervenit pentru a asigura cu energie electrică consumatorii SRL „Furnizare Energie”

13:44 | 03.12.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 3 dec. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului de Administrație, a adoptat Hotărârea privind asigurarea furnizării de ultimă opțiune a energiei electrice consumatorilor deserviți de furnizorul SRL „Furnizare Energie”, transmite MOLDPRES.

„Având în vedere notificarea depusă de către SRL „Furnizare Energie”, potrivit căreia compania este în imposibilitate de a furniza energie electrică către consumatorii finali începând cu data de 4 decembrie curent, din motivul că producătorul ЗАО „Молдавская ГРЭС” nu poate confirma livrarea energiei electrice pentru o perioadă nedeterminată de timp, Consiliul de Administrație al ANRE a obligat furnizorii ÎCS „Premier Energy” SRL și SA „Furnizare Energie Electrică Nord” să asigure furnizarea de ultimă opțiune a energiei electrice consumatorilor finali deserviți de SRL „Furnizare Energie”, începând cu data de 4 decembrie și să pună la dispoziţia acestora contractele de furnizare a energiei electrice, în formă scrisă, în termen de cel mult 8 zile calendaristice de la data începerii furnizării fizice a energiei electrice”, indică ANRE.

Totodată, operatorii de sistem ÎS „Moldelectrica”, ÎCS „Premier Energy Distribution” S.A. și „RED Nord” S.A. vor prezenta imediat de la recepționarea hotărârii respective, furnizorilor de ultimă opţiune, informaţiile despre consumatorii finali care urmează a fi preluaţi de către aceștia.  

Potrivit site-ului companiei SRL „Furnizare Energie”, aceasta deservește 1067 de locuri de consum și are 130 de clienți. ANRE i-a eliberat licenţa de furnizare a energiei electrice pe 26 iulie 2018, care este valabilă până la 26 iulie 2028.

Foto simbol

img21009307

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!