ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Termenul de aplicare a cotei reduse a TVA pentru HORECA a fost prelungit până la 15 ianuarie 2022

15:24 | 03.12.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 3 dec. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a anunţat astăzi că  termenul de aplicare a cotei reduse a TVA în mărime de 6% pentru sectorul HORECA se prelungește până la data de 15 ianuarie 2022 inclusiv. Asta ca urmare a prelungirii până la data menționată a stării de urgență în sănătate publică, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, conform Hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) nr. 65 din 26 noiembrie 2021, transmite MOLDPRES.

Potrivit Fiscului, termenul de aplicare a cotei reduse a TVA în mărime de 6% se prelungește la produsele alimentare și/sau la băuturi, cu excepția producției alcoolice, preparate sau nepreparate, pentru consumul uman, însoțite de serviciile conexe care să permită consumul imediat al acestora, realizate în cadrul activităților care se atribuie la secțiunea I a Clasificatorului activităților din Economia Moldovei.

„Excepția se referă şi la serviciile de cazare, indiferent de categoria de confort, în hotel, hotel-apartament, motel, vilă turistică, bungalou, pensiune turistică, pensiune agroturistică, camping, sat de vacanță sau tabără de vacanță, care se atribuie la secțiunea I a Clasificatorului activităților din Economia Moldovei, prevedere stabilită prin Lege”, indică Serviciul Fiscal.

Foto: cenzura.md

img21009313

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!