ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două pictorițe și-au expus lucrările la Muzeul de Istorie a orașului Chișinău

16:00 | 03.12.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 3 dec. /MOLDPRES/. În incinta Muzeului de Istorie a Orașului Chișinău a avut loc astăzi vernisajul expoziției de pictură cu genericul „Istorii urbane” a artiștilor plastici Natalia Yampolskaia și Mila Grecu, organizată sub patronajul Direcției Cultură a Consiliului Municipal Chișinău, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Valeria Suruceanu, directorul instituției, a menționat că expoziția cuprinde 15 lucrări, dedicate Chișinăului și altor orașe europene, care prezintă o valoare însemnată artistică și culturală. ”Tablourile prezentate în expoziție vin să transmită atmosfera orășenească plină de viață, dar totodată cu locurile poetice pline de încărcătură emoțională, care au inspirat artiștii la creație. Despre acest fapt ne vorbesc denumirile lucrărilor prezentate în expoziție: „Labirinturile orașului”, „Curtea copilăriei”, „Ceață în oraș” ale Milei Grecu și „Chișinăul de toamnă”, „Noua viață”, „Tiraspol” ale Nataliei Yampolskaia”, a precizat Valeria Suruceanu.

Natalia Yampolskaia și Mila Grecu sunt artiști plastici din partea stângă a Nistrului, premiante la concursuri naționale și internaționale, iar lucrările lor fac parte din colecțiile private ale iubitorilor de artă din întreaga lume. Au dezvoltat mai multe proiecte de colaborare cu Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău și Facultatea Arte Plastice și Design a UPS „Ion Creangă”, în parteneriat cu ICOM Moldova.

Natalia Yampolskaia s-a născut în orașul Bender. A absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, masterat în domeniul Arte Decorative. Este conferențiar în domeniul artei și membru al Uniunii Artiștilor din regiunea transnistreană. Lucrează în tehnica picturii în ulei, batic și pâslă.

Mila Grecu s-a născut în Grecia, dar de la vârsta de 5 ani a locuit în Republica Moldova. A absolvit Universitatea Pedagogică de Stat ”Ion Creangă” din Chișinău, profilul Artelor Plastice și Decorative. Actualmente este profesor la Colegiul de Artă „V. Postoikin” din Bender.

Expoziția este susținută de „Platforma Cultură”, coordonată de Comitetul Național al ICOM Moldova, în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Economică, Socială și Culturală „Paragon”, cu sprijinul Programului Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii (UE-SBM V), finanțat de Uniunea Europeană și implementat prin Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Lucrările vor fi expuse până pe 16 decembrie.

img21009317

img21009317

img21009317

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!