ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană

17:45 | 03.12.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 dec. /MOLDPRES/. În marja reuniunii ministeriale a OSCE de la Stockholm, viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a avut astăzi o întrevedere cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, în cadrul căreia au fost discutate prioritățile Republicii Moldova în cooperarea cu Alianța Nord-Atlantică, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al MAEIE.

„Am mulțumit pentru expertiza și asistența Alianței oferită Republicii Moldova de-a lungul anilor în promovarea reformelor democratice, inclusiv contribuția la modernizarea sectorului de securitate și apărare națională în conformitate cu noile cerințe și evoluții ale mediului de securitate", a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a reconfirmat angajamentul Alianței pentru parteneriatul cu Republica Moldova, fiind reiterat sprijinul organizației pentru suveranitatea, integritatea teritorială a Republicii Moldova și respectul pentru statutul de neutralitate al ţării noastre.

De asemenea, oficialii au discutat despre modalitățile de a susține în continuare procesele de reformare și modernizare din sectorul de apărare ale Republicii Moldova, conform necesităților autorităților naționale dar și agenda de cooperare Republica Moldova – NATO.

„Am apreciat sprijinul statelor NATO acordat Republicii Moldova în combaterea efectelor pandemiei de COVID-19", a spus Nicu Popescu, șeful diplomației de la Chișinău.

Foto: MAEIE

img21009321

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!