ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consiliul Suprem de Securitate a examinat acțiunile autorităților statului în problema concesionării Aeroportului Internațional Chișinău

12:37 | 04.12.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 dec. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat vineri Consiliul Suprem de Securitate (CSS) pentru a examina acțiunile autorităților statului în problema concesionării Aeroportului Internațional Chișinău, a relatat agenției MOLDPRES Serviciul de presă al Președinției.

În cadrul ședinței, membrii CSS i-au audiat pe reprezentanții instituțiilor publice, în a căror competență este să verifice situația privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. În special, s-a discutat despre nivelul de îndeplinire a recomandărilor făcute la ultima ședință a CSS pe acest subiect, în februarie 2021.

Printre recomandările făcute de CSS este finalizarea procesului de evaluare a prejudiciului cauzat de acțiunile concertate de preluare de la stat a Aeroportului. De asemenea, s-a recomandat ca securitatea acestui obiectiv strategic, care este o poarta de intrare în țară, implicit securitatea cetățenilor care apelează la serviciile Aeroportului, să fie asigurate de instituții ce nu depind financiar de concesionari.

Foto: Președinție

 

img21009326

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!