ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Judecătoria Bălți a decis excluderea Marinei Tauber din cursa electorală pentru Primăria acestui oraș

13:03 | 04.12.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 4 dec. /MOLDPRES/. Marina Tauber, candidatul Partidului Politic „Șor” la funcţia de primar al municipiului Bălţi, a fost exclusă din cursa electorală. Decizia a fost luată astăzi, de Judecătoria Bălți, transmite MOLDPRES.

Completul de judecată a examinat subiectul timp de două zile, începând de vineri, 3 decembrie. Ieri dosarul Tauber a fost expediat la Curtea de Apel Bălţi, însă ulterior acesta a fost întors Judecătoriei Bălţi. Şedinţa instanţei s-a desfăşurat până aproape de ora 4.00 dimineaţa, fiind amânată pentru ora 8.00, sâmbătă, 4 decembrie.

Pe 1 decembrie, Comisia Electorală Centrală (CEC) a votat, cu șase voturi pentru și două abțineri, o decizie prin care s-a solicitat Judecătoriei Bălți anularea înregistrării Marinei Tauber în calitate de concurent electoral pentru funcția de primar al municipiului Bălți.

Autoritatea electorală centrală s-a reunit într-o ședință extraordinară în care a chemat la audieri publice mai multe persoane, care au confirmat faptul că reprezentanții Partidului Șor au efectuat plăți pentru alimentația unui număr minim de 20 de susținători/agenți electorali ai concurentului electoral Marina Tauber. În urma audierilor, s-a constatat că cifra minimă de cheltuieli care nu a fost declarată către autoritatea centrală de către candidatul Partidului Șor a fost de 34 260 mii de lei.

Candidatul Partidului Șor, Marina Tauber, și candidatul independent, Nicolai Grigorișin, au ieşit în turul doi de scrutin pentru fotoliul şefului administraţiei municipiului Bălți, care urmează să aibă loc duminică, 5 decembrie.

Foto: cdpd.md

img21009328

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!