ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

China furnizează lumii cele mai multe vaccinuri

18:46 | 04.12.2021 Categorie: Externe

Beijing, 4 dec. /MOLDPRES/. Peste 1,85 miliarde de doze de vaccinuri anti-Covid-19 a furnizat China, în alte state. China a devenit țara care a oferit cele mai multe vaccinuri lumii, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian, relatează MOLDPRES cu referire la Radio China Internațional.

Organizația Națiunilor  Unite a anunțat că nicio țară cu venituri mici nu a realizat obiectivul de a vaccina 40% din populație, fapt care determină ca obiectivul ONU de a imuniza 40% din populația lumii înainte de sfârșitul acestui an nu poate fi îndeplinit.

China a susținut constant că vaccinurile trebuie distribuite la cât mai mulți oameni din lume, fiind o armă puternică pentru a învinge pandemia. Vaccinurile chinezești au jucat un rol important în acțiunile multor țări în lupta împotriva pandemiei și au fost apreciate.

Combaterea pandemiei constituie responsabilitatea comună a tuturor țărilor. Creșterea „decalajului de imunizare" dintre țările dezvoltate și cele în curs de dezvoltare a îngreunat războiul împotriva virusului. Puterile lumii care dezvoltă și produc vaccinuri trebuie să-și asume responsabilitățile și să distribuie cât mai repede vaccinurile pe plan global.

img21009330

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!