ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Curtea Supremă de Justiție a menținut hotărârea de anulare a înregistrării Marinei Tauber în calitate de concurent electoral

19:23 | 05.12.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 5 dec. /MOLDPRES/. Curtea Supremă de Justiție a menținut hotărârea Curții de Apel Bălți care a fost de acord cu decizia Judecătoriei Bălți privind anularea înregistrării Marinei Tauber în calitate de concurent electoral, transmite MOLDPRES.

Hotărârea Curții Supreme de Justiție a fost pronunțată după ce Curtea de Apel Bălți, după o ședință care a durat mai multe ore, a anunțat, duminică, 5 decembrie, dimineața devreme, că a lăsat în vigoare hotărârea primei instanțe.

Prima instanță, Judecătoria Bălți a început examinarea sesizării autorității electorale centrale vineri, 3 decembrie. După o ședință maraton, care a durat cu tot cu pauze circa 25 de ore, Judecătoria Bălți a dat curs solicitării CEC și a anulat calitatea de concurent electoral a reprezentantului Partidului „Șor” Marina Tauber.

Tot în dimineața zilei de duminică, cu puțin timp înainte de startul alegerilor la Bălți, CEC a constatat imposibilitatea desfășurării celui de-al doilea tur al alegerilor locale, suspendându-l.

Autoritatea electorală centrală a cerut instanței judecătorești să anuleze calitatea de concurent electoral a Marinei Tauber pentru că aceasta a admis finanțări nedeclarate în campania sa electorală, depășind plafonul maxim de cheltuieli pentru campanie.

img21009341

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!