ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a prezentat rezultatele preliminare pentru turul II al alegerilor locale noi

09:31 | 06.12.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. Rezultatele preliminare arată că trei candidați independenți și doi reprezentanți ai Partidului Acțiune și Solidaritate au câștigat turul doi al alegerilor locale noi desfășurate ieri în cinci localități rurale, transmite MOLDPRES.

Autoritatea electorală centrală a anunțat că organele electorale ierarhic inferioare au încheiat procesul de numărare a voturilor și au prezentat rezultatele preliminare ale turului doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar în 5 localități din țară.

Astfel în satul Opaci, raionul Căușeni, candidatul independent Roman Pinteac a acumulat 544 de voturi și se află pe primul loc în fața concurentului său; în comuna Hârtop, raionul Cimișlia, candidatul independent Vitalie Caraja a acumulat 399 de voturi și este pe primul loc; în orașul Cupcini, raionul Edineț, candidatul independent Ludmila Magu a acumulat 1 162 de voturi și se află pe primul loc; în satul Bălceana, raionul Hâncești, Aurelia Temciuc, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, a acumulat 302 voturi și se află pe primul loc iar în comuna Cneazevca din raionul Leova candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Larisa Tomșa a acumulat 216 voturi și se află pe primul loc.  

Comisia Electorală Centrală amintește că, potrivit legislației electorale, la al doilea tur de scrutin, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri.

img21009345

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!