ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cu suportul Cehiei, Secția terapie intensivă a Spitalului Clinic al MS va fi dotată cu echipament nou

09:41 | 06.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. Secția de terapie intensivă a Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății va fi dotată cu 20 de paturi și alte dispozitive medicale necesare. Costul echipamentului, în valoare de peste 7.861.635 de lei, va fi achitat de Guvernul Republicii Cehe, comunică MOLDPRES.

În acest weekend conducerea Ministerului Sănătății a semnat un acord de grant cu Ambasada Republicii Cehe la Chișinău. La eveniment a fost prezent și ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

Potrivit sursei citate, dotarea Secției de Terapie Intensivă va permite Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății să ofere asistență de înaltă calitate unui număr mai mare de pacienți, mai ales în contextul pandemiei COVID-19.

La rândul său, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Cehe la Chișinău, Stanislav Kazecky, a reiterat că țara sa încearcă să fie acolo unde este necesar.

În anul trecut, de asemenea cu suportul Cehiei, a fost dotată cu echipament secția de terapie intensivă a Spitalului Raional Călărași și cea a Spitalului Raional Căușeni.

Foto: MS

img21009347

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!