ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria capitalei a solicitat dreptul de a mări salariile personalului auxiliar din instituțiile de învățământ

11:23 | 06.12.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. Primăria Chișinău a făcut un demers oficial pentru implicarea autorităților publice locale în majorarea salariilor personalului auxiliar care activează în instituțiile municipale de învățământ, transmite MOLDPRES.

Primarul Ion Ceban a declarat, în ședința on-line de astăzi a serviciilor municipalității, că a înaintat un demers oficial prin care a solicitat dreptul autorităților publice locale de mărire a salariilor personalului auxiliar din instituțiile de învățământ.

Edilul s-a referit la exemplul bucătarilor din instituțiile municipale de învățământ care primesc un salariu mic dar au condiții de activitate complicate. ”În municipiul Chișinău există 585 de unități de personal în  bucătăriile școlare, doar aproximativ 500 sunt ocupate. Motivul neocupării acestor locuri de muncă ține de salariul neatractiv - aproximativ 2300 de lei, leafa personalului auxiliar din aceste bucătării este de circa două mii de lei. Ne dorim mărirea salariului acestor persoane, am făcut un demers oficial în acest scop”, a menționat Ceban.

În perioada 29 noiembrie - 1 decembrie, circa 550 de bucătari și asistenți sanitari din 129 de instituții municipale de educație timpurie au participat la cursuri de instruire referitoare la procesul de organizare și desfășurare a alimentației copiilor din grădinițe.

img21009349

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!