ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ASD nu a recepţionat reparaţia unui drum din Orhei din cauza calității proaste a lucrărilor

17:52 | 06.12.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) a anunţat astăzi că nu a recepționat lucrările de reparație periodică executate necorespunzător de către antreprenorul SC „STACI GRUP” SRL în cadrul unui contract din luna august 2020, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituţiei, în urma verificării lucrărilor de asfaltare executate pe drumul R20 Orhei – Rezina – Râbnița, din localitatea Step-Soci, raionul Orhei, a fost identificat că acestea nu corespundeau normelor de calitate și antreprenorului i-a fost solicitat să remedieze neconformitățile.

“Pe parcursul anului 2021, SC „STACI GRUP” SRL a fost atenționat repetat despre necesitatea de a finaliza lucrările contractuale finanțate din fondul rutier, însă antreprenorul nu a intervenit în nici un mod. Prin neexecutarea obligațiilor sale contractuale, agentul economic creează disconfort la trafic, pune în pericol siguranța rutieră și cauzează situații de accident pe tronsonul de drum R20”, indică ASD.

Administrația de Stat a Drumurilor afirmă că întreprinde toate acțiunile legale necesare pentru ca antreprenorul să-și onoreze obligațiunile stipulate în contract, inclusiv prin aplicarea penalităților de întârziere, reținerea garanției de bună execuție și înaintarea propunerii privind introducerea antreprenorului SC „STACI GRUP” SRL în lista de interdicții a operatorilor economici conform unei Hotărâri de Guvern din 2016.

Foto: ASD

img21009374

img21009374

img21009374

img21009374

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!