ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații au adoptat în lectura a doua proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale pentru anul viitor

17:24 | 06.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. Deputații au votat astăzi în lectura a doua proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat (BASS) pentru anul 2022, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, atât la capitolul venituri, cât și la cheltuieli sunt preconizate sume de 31,2 miliarde de lei, ce constituie o majorare de 13,6 la sută fată de anul 2021.

Sporirea cheltuielilor este determinată de majorarea prestațiilor sociale realizată pe parcursul anului 2021, care se referă, în special la următoarele: majorarea pensiei minime pentru limită de vârstă; majorarea cuantumurilor tuturor alocațiilor de stat; majorarea bazei de calcul a pensiei în cazul perioadei necontributive de îngrijire a unui copil cu dizabilitate severă sau a unei persoane cu dizabilitate severă; extinderea numărului de beneficiari ai ajutorului pentru perioada rece a anului.

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!