ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova va fi creat Inspectoratul Social de Stat

18:23 | 06.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. În Republica Moldova va fi creat Inspectoratul Social de Stat. Un proiect în acest sens a fost adoptat astăzi în primă lectură de Legislativ, comunică MOLDPRES.

Potrivit proiectului, noul Inspectorat Social de Stat (în prezent Inspecția Socială), va fi autoritate din subordinea Ministerului Muncii și Protecției Sociale, competența căruia va fi efectuarea controlului de stat în domeniul asistenței sociale: constatarea contravențiilor, întocmirea proceselor-verbale și aplicarea sancțiunilor contravenționale. 

Totodată, va fi completat Codul Contravențional cu unele prevederi ce vor stabili sancțiuni pentru încălcarea regulilor privind acordarea asistenței sociale.

Proiectul de lege urmează a fi aprobat de Legislativ și în lectura a doua.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!