ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi bărbați au fost reținuți după ce au încercat să organizeze trecerea ilegală a frontierei

10:11 | 07.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale /PCCOCS/, de comun cu Serviciul de Informații și Securitate au reținut doi bărbați bănuiți că au facilitat și organizat trecerea ilegală a frontierei de stat, prin postul vamal Leușeni, în schimbul sumei de 4000 euro, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor PCCOCS, cei doi au pretins că au influență asupra persoanelor din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, astfel încât persoana solicitantă să intre în țară fără ca să fie înregistrată în baza de date.

Astfel, aceștia au primit suma de bani în două tranșe, pentru ca să-i asigure persoanei intrarea nedetectată în țară, iar luni, 6 decembrie, au fost reținuți de oamenii legii.

După audieri, cei doi și-au recunoscut vinovăția și colaborează cu organele de drept.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!