ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Crearea Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic din Bălţi este aproape de finalizare

11:51 | 07.12.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Lucrările de construcție-montaj executate la viitorul Centru de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord, din Bălţi, sunt la etapa de finalizare. Centrul este creat în cadrul unui proiect finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) și sprijinit de Proiectul de Competitivitate din Moldova, transmite MOLDPRES.

Experţi ai Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Nord au verificat ieri progresul lucrărilor de construcție-montaj executate până în prezent. “Lucrările planificate în cadrul proiectului sunt la etapa de finalizare. În următoarea perioadă, specialiștii Agenţiei urmează să pregătească evenimentul de organizare a recepției la finalizarea lucrărilor”, indică ADR Nord.

Cele două blocuri care vor găzdui Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic sunt conectate la electricitate, rețele de apă și canalizare, rețeaua Internet și alte. 

Sediul viitorului Centru, cu o suprafață de 6054 mp, se află pe teritoriul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Proiectul „Crearea în municipiul Bălți a Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord" este implementat de ADR Nord și finanțat din sursele FNDR. Parteneri strategici de dezvoltare în cadrul acestui proiect sunt USAID, Suedia și UK aid, finanțatori ai Proiectului de Competitivitate din Moldova, care va susține implementarea proiectului. Contribuția Proiectului de Competitivitate din Moldova ține de dotare cu mobilier și echipamente a spațiilor renovate ale viitorului Centru de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord. Valoarea totală estimativă a proiectului se cifrează la 37,54 milioane de lei, din care 28,50 milioane de lei – din sursele FNDR. Implementarea propriu-zisă a acestui proiect a început în iulie 2020.

Foto: ADR Nord

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!