ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Droguri de peste 300 de mii de lei au fost depistate de polițiști și procurori

13:16 | 07.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Ofițeri din cadrul Inspectoratului Național de Investigații (INI), sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au documentat timp de două luni activitatea unui grup infracțional, care s-a finalizat cu o captură de marijuana în valoare de peste 300.000 de lei, comunică MOLDPRES.

Potrivit INI, astăzi doi membri ai grupului infracțional, tată și fiu, au fost reținuți și plasați în arest preventiv. Cei doi comercializau drogurile în Anenii Noi și Chișinău, dar și în regiunea transnistreană. Aceștia cultivau plantele de marijuana la domiciliu, după care le recoltau și procesau pentru vânzare.

În urma perchezițiilor desfășurate la domiciliile și mijloacele de transport ale celor doi, au fost depistate și ridicate droguri și accesorii folosite la vânzarea lor: marijuana păstrată în două găleți; un cântar electronic de scară mică; 90 pachete autosigilante cu droguri, dar și alte patru pachete cu 1 kg de droguri și bani.

Actualmente, oamenii legii întreprind măsuri speciale de investigații în vederea identificării altor membri ai grupului infracțional, implicați în traficul ilicit de droguri. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!