ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu ambasadorul Croației în Republica Moldova

13:15 | 07.12.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a discutat astăzi la ministerul de externe cu Marija Kapitanović, ambasadoarea Republicii Croația în Republica Moldova cu reședința la București, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MAEIE.

Diplomații au consemnat bunele relații existente între țările noastre și au discutat despre domeniile prioritare de cooperare între Republica Moldova și Croația, un subiect important constituindu-l modalitățile de impulsionare a relațiilor comercial-economice.

„Am exprimat aprecierea sprijinului continuu al Croației pentru agenda europeană a țării noastre și atenția specială acordată pentru consolidarea dialogului dintre UE și statele Parteneriatului estic în timpul președinției rotative a Consiliului UE", a menționat ministrul Nicu Popescu.

De asemenea, vicepremierul a evidențiat că valorificarea platformei Comisiei interguvernamentale moldo-croate pentru integrare europeană și continuarea consultărilor politice pe dimensiunea integrării europene reprezintă o oportunitate ce poate genera rezultate bune pentru noi în vederea preluării bunelor practici în domeniile cheie de cooperare: armonizarea legislației, consolidarea capacităților instituționale precum și comunicarea cu publicul larg pe aspecte ce țin de integrare europeană.

Diplomații au apreciat interacțiunea în cadrul organizațiilor și inițiativelor regionale – Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), Inițiativa Central Europeană (ICE) și Organizația de Cooperare Economică la Marea Neagră, unde Croația este membru observator.

„Un subiect aparte l-a constituit viitoarea vizită la Chișinău a ministrului de externe al Republicii Croația, domnul Gordan Grlić Radman, fapt ce va da un imbold suplimentar cooperării noastre politico-diplomatice", a conchis șeful diplomației de la Chișinău.

Foto: MAEIE

img21009403

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!